Ushtria turke shkatërron objektiva terroriste në veri të Irakut

0
11

Ministria e Mbrojtjes e Turqisë ka njoftuar se avionët luftarakë turq goditën objektivat e organizatës terroriste PKK në veri të Irakut.

Ministria turke tha se gjatë një operacioni ajror, avionët turq shkatërruan pozicione të armëve, strehimore, bunkerë dhe depo të municioneve të PKK-së në rajonet Zap, Avashin-Basjan, Hakurk dhe Kandil.

Në fushatën e saj terroriste më shumë se 30-vjeçare kundër Turqisë, PKK, e cilësuar si organizatë terroriste nga Turqia, SHBA dhe BE, ka qenë përgjegjëse për vdekjen e rreth 40 000 pesonave, përfshirë shumë gra dhe fëmijë.